TÉMÁK, Kategóriák

Tudja meg, hogyan enyhítheti a köszvényes fájdalmait gyógyszermentesen

630
HOZZÁSZÓLÁS:

A köszvény ízületi bántalom, a szervezetben a húgysav megnövekedés következménye, pontosabban a húgysav lebontásának zavara miatt alakul ki. A betegség, húgysavkristályok lerakódását jelenti az ízületek felületén, gyulladásokat és erős fájdalmakat idézve elő. A köszvény legtöbbször a nagylábujjon lévő ízületeknél, illetve a csukoszveny-03kló és a térd körül jelentkezik. Ennek megfelelően beszélhetünk bokaköszvényről vagy csuklóköszvényről.

Miért alakul ki?

A betegség pontos okait még nem tudjuk, de úgy tűnik örökletes. Például a túl sok alkohol fogyasztása, bár nem okozza a betegséget, de a már megbetegedett személynél rohamot válthat ki. Régebben a köszvényt, az elhízás számlájára írták, ezt azonban még tudományos vizsgálatok nem bizonyították.

Amennyiben valamelyik ízületünk gyakran begyullad, az lehet a köszvény előjele. Ilyenkor az orvosok olyan gyógyszert írnak fel, amelytől a húgysav kiválasztás erőteljesebb lesz, így a kristályképződés folyamata lelassul.

Köszvény esetén ne szedjünk aszpirint, vagy hozzá hasonló szereket, mivel a húgysavkiválasztást gátolják, csökkentve az orvos által felírt gyógyszerek hatékonyságát.

A fogyás, a testsúlyunk csökkentés hasznos lehet, de csak óvatosan fogyunk le, mivel a gyors fogyás is előidézhet köszvényes rohamokat.

Köszvényt enyhítő természetes megoldások

A káliumban gazdag étrend, mint a sok zöldség és gyümölcs, segítik a szervezetet, a húgysav hatékonyabb kiválasztásában. Friss kutatások szerint, az Omega-3 a szervezetben gyulladást okozó anyagok termelődését megállítja, így a köszvénytől szenvedők duzzadt, fájdalommal teli ízületeit, a halolajat tartalmazó készítmények, valamennyire enyhítik.

Csalán

Vizsgálatok kimutatták, hogy a csalánlé és a csalántea enyhíti a köszvényes fájdalmakat. A német gyógynövény szakértő, dr. Rudolph Fritz Weiss meghatározása szerint a hatás nem különösebben erős, a növény hosszútávú használatával, egyértelmű klinikai eredményeket mutatott. Dr. James Duke, akit magát is köszvényes panaszok kínoznak, elismerte, hogy a csalán enyhíti a betegséget és az urtikációt magán is alkalmazza. Az orvos által felírt gyógyszer csökkentette, de nem szüntette meg a térdfájdalmat. Ha becsapkodta csalánnal a fájó részt az csillapítta a fájdalmakat. Bár a csaláncsípések rövid ideig a köszvénynél is kellemetlenebbül kínoztak, mégis hatékony kezelésnek bizonyultak, viszont tény, hogy a fájdalmak másnapra elmúltak. Már másnap járni tudott.

Cseresznye

A köszvényes fájdalmak egyik leggyakoribb okozója a vérünkben lévő magas húgysavszint. A kaliforniai Davis Egyetem laboreredményei megmutatták, hogy a cseresznye kimutathaóan lecsökkenti a vérben lévő húgysavszintet, így a rendszeres cseresznyefogyasztással, nagymértékben csökkenthető vele a vér húgysavszintje, így a köszvényes fájdalmak szervezetünkre gyakorolt hatásai.

Csarabfű

A gyógyfűben lévő quercitrin, carotin, fumarsav, catechucsersav, ericoli, a reuma, a köszvény és a kőbántalmak elleni kiváló megoldás. A csarabfüvet hólyaghurutnál és vesebajoknál is használhatjuk.

Alma

Vizsgálatok kimutatták, hogy azokon a tájakon, azon a földrajzi helyeken ahol az alma megterem, ott ahol több almát fogyasztanak, a köszvényes betegségek jóval ritkábban fordulnak elő.

Köszvény esetén tilos fogyasztani:

Alkohol, aszpirint vagy más hasonló tartalmú gyógyszereket, vadhúsokat, szardíniát, kagylót, rákot, és általában a tenger gyümölcseit, belsőségeket, májat.

630
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]